Mo%20nieuws_det_cmykMO*talks - Dit is het regeerakkoord: een rechtvaardige transitie


Met Kitty Jong (FNV), Joeri Thijs (Greenpeace) en Leen Smets (Samenlevingsopbouw)

Woensdag 5 juni, 19u30, deBuren Brussel. 

Jongeren namen het voortouw en intussen is een groot deel van de samenleving mee: een écht klimaatbeleid moet de kern vormen van elk ernstig regeerbeleid. Tegelijk brak het besef door dat klimaatbeleid meer moet zijn dan CO2-reductie, en dat het vooral de groeiende ongelijkheid moet keren, in plaats van versterken.

Omdat de politici nog bezig zullen zijn de post-26 mei-puzzels te leggen, vraagt MO* drie experts uit de samenleving om de contouren te schetsen van wat rechtvaardige transitie kan betekenen in Vlaams, federaal of Europees beleid voor de komende vijf jaar.

Sprekers

  • Kitty Jong is sinds mei 2017 vicevoorzitter van FNV, de grootste Nederlandse vakbond. Zij is in het FNV bestuur verantwoordelijk voor zorg, arbeidsomstandigheden, energiebeleid/duurzaamheid, diversiteit, sociale zekerheid en medezeggenschap/corporate governance. Het FNV is een van de leidende stemmen in de transitie naar een duurzamer en groener Nederland.
  • Joeri Thijs werkt voor Greenpeace sinds 2003, eerst als campagnemedewerker en later als campagneverantwoordelijke. Vandaag is hij woordvoerder van de milieu-organisatie en is hij een prominente stem in het klimaat- en transitiedebat.
  • Leen Smets is opbouwwerker bij Samenlevingsopbouw, de organisatie die opkomt voor het recht op een menswaardig bestaan voor iedereen, ook voor mensen in een kwetsbare positie. Ze werkt al meer dan 10 jaar rond energiearmoede en woonkwaliteit en is dus goed geplaatst om over een rechtvaardige transitie te spreken.

Praktische info

  • Wanneer: Woensdag 5 juni om 19u30 (deuren open vanaf 19u)
  • Waar: deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel.
  • Ticket: 5 euro. 
  • Organisatie: MO* en deBuren
MO*talks (€5,00) - Verkoop gestopt

Einde verkoop

05 juni 2019, 19:30 - 21:30 (GMT +00:00 UTC)


Google Calendar
Microsoft Outlook
.ics file (Apple's iCal & anderen)

Locatie


deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Google maps »