Mo%20nieuws_det_cmykMO*talks: Écht nieuws is geen hype


Hoe doe je dat, in 2017, écht nieuws maken?

In den beginne was vals nieuws een beschuldiging aan de media en de propaganda die de kandidatuur van Trump groot hielpen maken, maar vervolgens werd het begrip gekaapt door uitgerekend die krachten, om er de media in het algemeen en vooral de media die kritisch waren voor Trump mee aan te vallen. “Vals nieuws” is dan misschien geen bruikbare categorie meer, dat belet niet dat de zoektocht naar “écht nieuws” de centrale opdracht blijft voor media en de toetssteen voor hun rol en positie in de samenleving.

De ambitie om écht nieuws te brengen is echter geen sinecure, zeker niet in tijden van informatie-overaanbod, socialemediastormen en extreme onderlinge concurrentie. Hoe doe je dat, in 2017, écht nieuws maken?

Drie journalisten geven hun standpunt: Majd Khalifeh (VRT Nieuwsdienst), Tanja van Bergen (directeur Vereniging Voor Onderzoeksjouralistiek VVOJ, journaliste en docente) en Karl Van den Broeck (hoofdredacteur Apache).

MO*journalisten Tine Hens en Stefaan Anrys lezen een persoonlijke column voor. De avond wordt in goede banen geleid door MO*hoofdredacteur Gie Goris.

Praktische informatie

  • Woensdag 13 december, 19u30, Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel.
  • Nederlands gesproken.
  • Organisatie: MO* en Vlaams-Nederlands Huis deBuren
MO*talks (€5,00)

Einde verkoop

13 december 2017, 19:30 - 21:30 (GMT +00:00 UTC)


Google Calendar
Microsoft Outlook
.ics file (Apple's iCal & anderen)

Locatie


Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Google maps »